Dahlia, sommer i din bold

Dahliaen er en smuk, fyldig sommerblomst med en lang tradition. Planten er opkaldt efter den svenske botaniker Dahl, som var den første europæer, der fik fat i planten omkring 1800. Oprindeligt kommer planten fra Mexico. Opdagelsesrejsende tog planten med sig til Europa.

Om Dahlia
I lang tid havde Dahliaen et image af at være en plante for bedstefar og bedstemor. I de seneste år er vinageplanten blevet meget trendy. Det er ikke så underligt, for de er smukke blomster i utroligt mange forskellige varianter: fra enkeltblomstrede hvide blomster til kuglerunde røde fløjlsagtige kugler med små, skeformede kronblade. Der findes mange specielle Dahliaer med specielle navne. Som f.eks. Dahlia Café au Lait eller Dahlia Crème de Cassis.

Dahliaer blomstrer længe og rigeligt, og de fås i uendelige variationer af farver og former. De er ideelle blomster til at give farve til haven fra slutningen af sommeren til den første frost. De kombineres smukt med blomsterløg. Som snitblomst kan du også tage dem med fra haven til din stue.

Leave a Reply

Your email address will not be published.