10 gange smukke blå blomstrende haveplanter

I naturen ser vi blå farve både på himlen og i vandet, men i planter er der mindre valgmuligheder i denne smukke farve. Nedenfor finder du dog 10 interessante blå blomstrende planter, som også kan bidrage til farverne i din have. Tag et kig og se, om din blå yndlingsplante er blandt dem, eller find en tilføjelse, der passer perfekt til din have.

Agave

Agaven er på ingen måde en almindelig haveplante, men man ser nu oftere den store plante på beskyttede steder i haver, hvor der er plads til den. Agavearterne med deres kraftige blå blade dækket af store pigge stammer fra Mexico, og her i landet skal de helt sikkert stå i fuld sol. Om vinteren er det nødvendigt med et ly. I en balje eller en stor krukke er de en pryd i haven eller på terrassen.

Højde: 1 meter
Hvornår skal man så agave: Plant om foråret
Blomstringstid: Ikke relevant
Latinsk navn: Agave
Plantetype: Tørkeplante
Bladene fra nogle agavearter bruges til at fremstille tequila. De hårde blade bruges også til at lave reb eller måtter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.